För föräldrar

Vill ditt barn åka på läger?

Läs här!

Funderar du på att låta ditt barn delta i årets bästa sommarläger? Ok, vi har lite information till dig som förälder som kan vara bra att känna till.

Lite om Sverok Väst och Västspel:

Spel i alla dess former såsom brädspel, lajv, rollspel och figurspel är en av landets mest utbredda fritidsaktiviteter.  Över hela Sverige finns tusentals entusiastiska, engagerade och energiska människor som dagligen ägnar sig åt dessa fantastiska aktiviteter. I hemmet, skogen, skolan eller på konvent samlas människor som skapar nya världar genom kreativitet och fantasi  i sitt spelande. Sverok är Sveriges största ungdomsförbund med 135 000 medlemmar och Sverok Väst är ett av Sveroks distrikt som försöker stärka och stödja ungdomar som spelar spel  i föreningar inom Sverok. Västspel ordnar detta läger tillsammans med Sverok Väst för att inspirera och stärka fler barn och ungdomar att prova på spel.

Västlägret:

Sommarlägret är självklart ett drogfritt arrangemang som passar bäst för nyfikna eller spelintresserade barn och ungdomar i åldern 9-14 år. Vi räknar med att alla kommer att trivas på lägret men aktiviteterna är av sådant slag som allmänt kallas nördiga. Det är bra om ditt barn kan något om det vi ska göra på lägret, eller har en stor nyfikenhet på att testa/prova på olika typer av spelande och en vilja att lära sig. Mat ingår i deltagaravgiften. Det blir tre ordentliga mål mat om dagen med tillfälle till fikapauser. Naturligtvis ordnar vi alternativ mat till de som så behöver, glöm inte att ange specialkost i anmälningen och vi ska göra vårt bästa för att lösa eventuella behov för just ditt barn. Vi föreslår att ditt barn tar med en påse lördagsgodis på 200g, nötfritt tack!  Lägret har toaletter och vi sover inomhus men glöm ej ta med påslakan, örngott och underlakan för bäddning. En föreslagen packlista finns HÄR.

Preliminärt – Transport/resa till och från Västlägret:

Det är lättast att ta sig med bil till lägret. Om ni vill samåka, meddela oss så ska vi se om det finns bilplatser och möjlighet till att samordna detta.

Trygghet:

Under lägervistelsen har vi trivselvärdar som ska se till att alla trivs. Dessutom finns sjukvårdsutbildad personal på plats under hela lägret. Genom att ditt barn blir medlem i föreningen Västspel ingår även en olycksfallsförsäkring under/till/från lägret. Vi vill gärna att ditt barn ska komma och att det ska bli en trygg och positiv upplevelse för alla deltagare. Det går jättebra att kontakta oss på mejl eller telefon både före, under och efter lägret. Under lägret kommer vi vara nåbara under hela dygnet för dig. Det kan också vara bra att utrusta ditt barn med en mobiltelefon om det får akut hemlängtan eller om du behöver kontakta det.

Mer info?

Det är viktigt för oss att du känner att ditt barn har en trygg upplevelse på Västlägret och att du litar på oss. Om någon information du söker saknas, tveka inte att kontakta oss så ska vi informera dig så gott vi kan.

Lämna en kommentar

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: