Vad är Västlägret?

Västlägret är ett årligt återkommande läger med syfte att introducera barn och unga till spelhobbyn. Vi fokuserar på analoga spel och brukar genomföra lägret på Björkö utanför Göteborg under fyra dagar där kost och logi ingår i deltagaravgiften.

FAQ:

Vem riktar sig lägret till?
-Barn och unga i ålder 9-14 år som vill prova olika typer av spel.

Menar ni dataspel?
-Nej, vi spelar analoga spel som t.ex. brädspel, rollspel, figurspel och lajv, samt pysslar med figurmålning och lajvhantverk.

Hur många deltagare blir det?
-Vi strävar efter att ha en jämn könsfördelning bland ledare och deltagare, men som mest räknar vi att 20 deltagare får plats. Den som inte har deltagit i Västlägret innan har förtur, men även barn till vuxna ledare vill vi ska kunna delta.

Vi har spelat spel hemma men inte åkt på Västlägret, kan vi anmäla oss?
-Ja, det är klart ni kan, om ni är 9-14 år. Anmäl er så meddelar vi om ni får plats.

Vi har åkt på Västlägret tidigare, kan vi åka igen?
-Ja. Vår målgrupp är barn och unga som vill prova på spel men du som åkt tidigare på Västlägret och vill återkomma är välkommen att anmäla dig. Räkna med att du måste vara med på våra workshops som är planerade för samtliga deltagare.

Får deltagarna använda mobilen under lägret?
-Mobilen får användas runt frukosten, resten av tiden är de undanlagda i vårt mobildagis. Vi ledare är så klart nåbara för föräldrar om någon behöver kontakta oss.

Vad kommer det att kosta?
-Se det aktuella anmälningsformuläret för årets avgift. Vi erbjuder även reducerad avgift för de föräldrar som studerar, är arbetssökande eller av annan anledning behöver den lägre avgiften. (Länk till Västlägret 2020)

Behöver ni ledare?
-Ja! Vi öppnar upp för anmälan av ledare i mars och länkar till formulär på hemsidan. Vi strävar efter jämn könsfördelning.

Har du andra frågor så går det bra att mejla oss på vastspel[at]gmail.com

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: