Vad är Västlägret?

Västlägret är ett årligt återkommande läger med syfte att introducera barn och unga till spelhobbyn. Vi fokuserar på analoga spel och brukar genomföra lägret på Björkö utanför Göteborg under fyra dagar där kost och logi ingår i deltagaravgiften. Västlägret 2021 planeras att ske på Råddehult lägergård utanför Borås.

FAQ:

Vem riktar sig lägret till?
-Barn och unga i ålder 9-14 år som vill prova olika typer av spel.

Menar ni dataspel?
-Nej, vi spelar analoga spel som t.ex. brädspel, rollspel, figurspel och lajv, pratar cosplay och pysslar med figurmålning och lajvhantverk.

Hur många deltagare blir det?
-Vi strävar efter att ha en jämn könsfördelning bland ledare och deltagare, men som mest räknar vi att 24 deltagare får plats. Den som inte har deltagit i Västlägret innan har förtur.

Vi har spelat spel hemma men inte åkt på Västlägret, kan vi anmäla oss?
-Ja, det är klart ni kan, om ni är 9-14 år. Anmäl er så meddelar vi om ni får plats.

Vi har åkt på Västlägret tidigare, kan vi åka igen?
-Ja. Vår målgrupp är barn och unga som vill prova på spel men du som åkt tidigare på Västlägret och vill återkomma är välkommen att anmäla dig. Räkna med att du måste vara med på våra workshops som är planerade för samtliga deltagare.

Får deltagarna använda mobilen under lägret?
-Mobilen får användas runt frukosten, resten av tiden är de undanlagda i vårt mobildagis. Vi ledare är så klart nåbara för föräldrar om någon behöver kontakta oss. Ta inte med surfplattor eller dyra elektroniska leksaker till lägret. Vi vill inte att saker ska komma bort eller gå sönder.

Vad kommer det att kosta?
-Se det aktuella anmälningsformuläret för årets avgift. Vi erbjuder även reducerad avgift för de föräldrar som studerar, är arbetssökande eller av annan anledning behöver den lägre avgiften.

Behöver ni ledare?
-Du får gärna meddela oss om du har en kompetens du tror vi kan behöva, kanske är det just dig vi saknar!  Vi strävar efter jämn könsfördelning. Samtliga ledare ställer upp ideellt, visar upp utdrag ur polisregistret och genomgår utbildningen Trygga Möten, läser våra handlingsplaner och delar vår värdegrund. Vi jobbar för att alla ska ha ett tryggt läger.

Har du andra frågor så går det bra att mejla oss på vastspel[at]gmail.com

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: