Västlägret 2021

bannerlagar2021

Västspel arrangerar ett läger sommaren 2021. Västlägret är ett återkommande läger med syfte att introducera barn och unga till spelhobbyn. Datumet som ni kan skriva in i era kalendrar är 26-29 juli, måndag-torsdag.

Anmälan är öppen! Här kan du anmäla dig till lägret!

Vi kommer att befinna oss på Råddehults lägergård utanför Borås. HÄR ligger den.
Årets lägergård är rymligare än de vi använt de senaste tre åren, för att kunna minska smittspridning. Vi samarbetar med Sverok Väst och Studiefrämjandet för att kunna göra ett prisvärt och mysigt läger.

FAQ:

Men Covid-19 då?
-Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Om detta innebär att vi måste ställa in lägret kommer vi att meddela er senast måndagen den 21:e juni. I annat fall meddelar vi att det då är dags att betala in återstående deltagaravgift. För att kunna planera för att genomföra ett läger öppnar vi för anmälan nu och låter anmälan vara öppen till 24 maj, sedan kan du anmäla dig som reserv. Vi har även tagit fram en Covid 19-handlingsplan med bland annat utökade hygienrutiner.

Vem riktar sig lägret till?
-Barn och unga i ålder 9-14 år som vill prova olika typer av spel.

Menar ni dataspel?
-Nej, vi spelar analoga spel som tex brädspel, rollspel, figurspel och lajv, pratar cosplay och pysslar med figurmålning och lajvhantverk.

Hur många deltagare blir det?
-Vi strävar efter att ha en jämn könsfördelning bland ledare och deltagare, men som mest räknar vi att 24 deltagare får plats. Den som inte har deltagit i Västlägret innan har förtur.

Vi har spelat spel hemma men inte åkt på Västlägret, kan vi anmäla oss?
-Ja, det är klart ni kan, om ni är 9-14 år. Anmäl er så meddelar vi om ni får plats.

Vi har åkt på Västlägret tidigare, kan vi åka?
-Ja. Vår målgrupp är barn och unga som vill prova på spel men du som åkt tidigare på Västlägret och vill återkomma är välkommen att anmäla dig. Räkna med att du måste vara med på våra workshops som är planerade för samtliga deltagare.

Får deltagarna använda mobilen under lägret?
-Mobilen får användas runt frukosten, resten av tiden är de undanlagda i vårt mobildagis. Vi ledare är så klart nåbara för föräldrar om någon behöver kontakta oss. Ta inte med surfplattor eller dyra elektroniska leksaker till lägret. Vi vill inte att saker ska komma bort eller gå sönder.

Vad kommer det att kosta?
-Priset är 1200 kr/deltagare. Vi erbjuder även reducerad avgift på 1000 kr för de föräldrar som studerar, är arbetssökande eller av annan anledning behöver den lägre avgiften. Vi tar i år ut en anmälningsavgift på 100 kr som dras från deltagaravgiften. Denna återbetalas ej vid inställt läger.

Behöver ni ledare?
-Inte i nuläget. Men vi håller reservlistan öppen för anmälan ett tag till. Du får gärna meddela oss ändå om du har en kompetens du tror vi kan behöva, kanske är det just dig vi saknar!  Vi strävar efter jämn könsfördelning. Samtliga ledare ställer upp ideellt, visar upp utdrag ur polisregistret och genomgår utbildningen Trygga Möten, läser våra handlingsplaner och delar vår värdegrund. Vi jobbar för att alla ska ha ett tryggt läger.

Har du frågor så går det bra att mejla oss på vastspel[at]gmail.com

Vi ses till sommaren!

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: