Om årets lägerlajv

Information om vårt Lajv

Lajvet utspelar sig i rymdwesternmiljö på en koloniserad planet. Du kommer spela en av besättningen på ett rymdskepp. Det går att välja mellan olika specialkunskaper, t.ex. pilot, navigatör, läkare, forskare, mekaniker, (för-)handlare, soldat, tolk, passagerare mm.

Om du vill kan du i förväg fundera på vad din karaktär heter och vilken ras hen har. Vi spelar alla humanoida varelser, dvs. av människotyp med två ben och två armar. Därifrån är det fritt att hitta på ursprung och ras, men går också utmärkt att vara en vanlig människa. Tänk bara på att det kan vara jobbigt att springa omkring helsminkad en hel dag. T.ex. lila ögonbryn eller blått hår räcker bra för att visa att du inte är människa. En annan idé är att ha hockeyskydd under skjortan för att få onaturligt stora axlar, eller helt enkelt spela en art med svans. I lajvet förekommer också androider, som är robotar till förväxling lika levande varelser.

Du behöver ha något på dig under lajvet som tål lite slitage som att slänga sig på marken eller att smyga bakom buskar. Du får gärna inspireras av Western, t.ex. ha jeans och en rutig skjorta, eller kjol och väst. Men rymden är stor och du kan också ha uniform eller något helt annat rymdigt på dig. Mekaniker skulle kanske ha nytta av en overall eller något annat som skyddar mot fläckar. Välj kläder som är bekväma och som hjälper och inspirerar dig att hitta en karaktär. Det går också bra att ha sina helt vanliga kläder. Under lägret kommer vi att tillverka rymdiga verktyg eller mojänger som kan användas i lajvet.

På denna planet behöver du inte rymddräkt och Centralkommittén kommer att konfiskera alla vapen i rymdhamnen, så du behöver inte ta med dig en egen pistol eller boffervapen.

Vill du veta mer om Rymdwestern, och inspireras av riktigt duktiga tecknare, skådespelare och lajvare finns bilder här: https://pin.it/4o15GBJ

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: