För föräldrar, om Västspel och Västlägret

Vill ditt barn åka på läger?

Läs här!

Funderar du på att låta ditt barn delta i årets bästa sommarläger? Ok, vi har lite information till dig som förälder som kan vara bra att känna till.

Lite om Västspel:

Spel i alla dess former såsom brädspel, lajv, rollspel och figurspel är en av landets mest utbredda fritidsaktiviteter.  Över hela Sverige finns tusentals entusiastiska, engagerade och energiska människor som dagligen ägnar sig åt dessa fantastiska aktiviteter. I hemmet, skogen, skolan eller på konvent samlas människor som skapar nya världar genom kreativitet och fantasi  i sitt spelande. Västspel har gjort spelläger sedan 2013 och besöker även en del spelkonvent där vi ordnar aktiviteter. Vi är ibland på bibliotek eller SF-bokhandeln och spelar spel, men vår grundidé är att göra ett trevligt barn- och ungdomsläger en gång per år.

Västlägret:

Sommarlägret är självklart ett drogfritt arrangemang som passar bäst för nyfikna eller spelintresserade barn och ungdomar i åldern 9-14 år. Vi räknar med att alla kommer att trivas på lägret men aktiviteterna är av sådant slag som allmänt kallas nördiga. Det är bra om ditt barn kan något om det vi ska göra på lägret, eller har en stor nyfikenhet på att testa/prova på olika typer av spelande och en vilja att lära sig. Mat ingår i deltagaravgiften. Det blir tre ordentliga mål mat om dagen med tillfälle till fikapauser. Naturligtvis ordnar vi alternativ mat till de som så behöver, glöm inte att ange specialkost i anmälningen och vi ska göra vårt bästa för att lösa eventuella behov för just ditt barn. Lägret har toaletter och vi sover inomhus men glöm ej ta med påslakan, örngott och underlakan för bäddning. Läs mer på sidan Packlista.

Transport/resa till och från Västlägret:

Det är lättast att ta sig med bil till lägret. Det går även bussar ut till Lilla Varholmen där färjan går över till Björkö. Vi kan möta upp dig och ditt barn på hamnen i Björkö vid behov. Hör av dig om ni behöver skjuts sista biten.

Trygghet:

Under lägervistelsen har vi trivselvärdar som ska se till att alla trivs. Våra ledare är kompetenta spelnördar och utbildade i Scouternas Trygga Möten, vi begär även registerutdrag för att få vara ledare hos oss. Dessutom finns en sjukvårdsansvarig och en säkerhetsansvarig person på plats under hela lägret. Genom att ditt barn blir medlem i föreningen Västspel ingår även en olycksfallsförsäkring under/till/från lägret. Vi vill gärna att ditt barn ska komma och att det ska bli en trygg och positiv upplevelse för alla deltagare. Det går jättebra att kontakta oss på mejl eller telefon både före, under och efter lägret. Under lägret kommer vi vara nåbara under hela dygnet för dig. Det kan också vara bra att utrusta ditt barn med en mobiltelefon om det får akut hemlängtan eller om du behöver kontakta det.

Mobilanvändande:

Vi uppskattar att barnen har mobil med sig, men vi har ett litet mobildagis där mobilerna får bo under lägret. Vi ger barnen fri tillgång till mobilen på morgonkvisten runt frukost och innan dagens första spelpass startar, sedan plockar vi undan dem igen. Allt för att barnen ska kunna vara närvarande under våra spelaktiviteter och knyta nya kontakter. Om ni vill veta mer hur dagarna ser ut, läs under Program. Lägerchef och säkerhetsansvariga kommer att vara tillgänglig på mobil hela dygnet om ni föräldrar behöver nå oss och meddela era barn akuta händelser.

Mer info?

Det är viktigt för oss att du känner att ditt barn har en trygg upplevelse på Västlägret och att du litar på oss. Om någon information du söker saknas, tveka inte att kontakta oss så ska vi informera dig så gott vi kan.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: