Västlägret 2023 – Tema postapokalyps

Västlägret är fullt! Reservplatser kvar på läger 2 (17-20 juli)!

Tack till alla er som på olika sätt såg till att Västlägret 2022 vann Årets arrangemang på Sverok-galan!

Vi fortsätter med vårt vinnande koncept och kommer även i år anordna läger för barn och unga, 9-14 år, som gillar spel. På lägret får deltagarna prova brädspel, figurspel, rollspel och lajv m.m. Alla aktiviteter är ledarledda av våra fantastiska ungdomsledare och av vuxna eldsjälar. Liksom förra året kommer vi hålla till på Råddehults lägergård utanför Borås.

Det finns det två likadana läger att välja på:

  • 26 – 29 juni (måndag-torsdag)
  • 17 – 20 juli (måndag-torsdag)

Länk: Här kan du anmäla dig till lägret!

FAQ:

Vem riktar sig lägret till?
-Barn och unga i ålder 9-14 år som vill prova olika typer av spel.

Menar ni dataspel?
-Nej, vi spelar analoga spel som tex brädspel, rollspel, figurspel och lajv, pratar cosplay och pysslar med figurmålning och lajvhantverk.

Hur många deltagare blir det?
-Vi strävar efter att ha en jämn könsfördelning bland ledare och deltagare, men som mest räknar vi med 24 deltagare på varje läger. Vi siktar på att få en bra blandning av nya och återkommande deltagare.

Vi har spelat spel hemma men inte åkt på Västlägret, kan vi anmäla oss?
-Ja, det är klart ni kan, om ni är 9-14 år. Anmäl er så meddelar vi om ni får plats.

Vi har åkt på Västlägret tidigare, kan vi åka?
-Ja. Vår målgrupp är barn och unga som vill prova på spel men du som åkt tidigare på Västlägret och vill återkomma är välkommen att anmäla dig. Räkna med att du måste vara med på våra workshops som är planerade för samtliga deltagare.

Får deltagarna använda mobilen under lägret?
-Mobilen får användas runt frukosten, resten av tiden är de undanlagda i vårt mobildagis. Vi ledare är så klart nåbara för föräldrar om någon behöver kontakta oss. Ta inte med surfplattor eller dyra elektroniska leksaker till lägret. Vi vill inte att saker ska komma bort eller gå sönder.

Vad kommer det att kosta?
-Priset är 1600 kr/deltagare. Vi erbjuder även reducerad avgift på 1200 kr för de föräldrar som studerar, är arbetssökande eller av annan anledning behöver den lägre avgiften.

Behöver ni ledare?
– Japp! Både ungdomsledare och vuxna är varmt välkomna att anmäla sig. Vi tar gärna emot anmälningar både från dig som kan allt inom alla områden och från dig som vid ditt första läger kanske helst hjälper till med någon omkringsyssla (du kanske trivs bäst i köket eller vill hjälpa till på något pass som leds av någon mer rutinerad t.ex. Ge gärna egna förslag på vad du kan erbjuda). Vi strävar efter jämn könsfördelning. Samtliga ledare ställer upp ideellt, visar upp utdrag ur polisregistret och genomgår utbildningen Trygga Möten, läser våra handlingsplaner och delar vår värdegrund. Vi jobbar för att alla ska ha ett tryggt läger.

Har du frågor så går det bra att mejla oss på vastlagret[at]gmail.com

Vi ses till sommaren!

Ladda ner högupplöst affisch för utskrift här

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: